Mi a tiszta vizes ablaktisztítás?

Mi a tiszta vizes ablaktisztítás?

Egyre gyakrabban látjuk, hogy ablakmosók rohangálnak, és hosszú seprűszerű berendezésekkel, hosszú rúddal hadonásznak az épületek mellett, tolják a kocsikat vagy futurisztikus háton hordható eszközt viselnek. Amit látunk az az innovatív jövő az ablakpucolóknál a tiszta vizes ablaktisztítás .

Mi a tiszta vizes ablaktisztítás?

A tiszta vizes ablaktisztítás nagyszerű újítás, amely megnyitotta a piacot az ablakok tisztításának széles skálája előtt. Több mint egy évtizede a tiszta vizes ablaktisztítás egyre népszerűbb az Egyesült Királyságban és Európában.

A tiszta vizes ablakok tisztításához teleszkópos rudakat használnak , amelyek kefékkel és vízsugarakkal vannak felszerelve. Ezek a vízadagoló oszlopok lehetővé teszik a felső ablakok könnyű hozzáférését a talaj szintjéről, ezáltal nincs szükség a magasban történő munkavégzésre.

A létrák elavultak ezekkel a rendszerekkel szemben, amelyeket úgy terveztek, hogy biztonságosan hozzáférjenek a nehezen elérhető helyekhez és nagymagasságban, miközben folyamatos tisztítást biztosítanak. A három és négy emeletes épületek külső ablaktisztítását könnyű végezni, mivel ezek a rendszerek lehetővé teszik akár 20 méter magasságban a munkavégzést a talajszinttől.

Különleges ioncserélt vizet vezetnek át az oszlopra, és a betáplált vizet az ablak tisztítására használják, hogy letörlés nélkül szennyeződés és csíkmentes legyen.

Hogyan működik a tiszta vizes ablaktisztítás?

tiszta vizes rendszerek modulárisak, lehetővé téve a szükséges magassághoz való felszerelést a robosztus szénszálas alkatrészekből. A rúd felső végén lévő kefe arra szolgál, hogy felkeverje és eltávolítsa a szennyeződést az üvegről, miközben a víz fellazítja a szennyeződést és a törmeléket, és tiszta vízzel öblíti, lehetővé téve az ablakok kiszáradását.

A felhasznált víz kritikus fontosságú a tiszta vizes ablaktisztítás hatékonysága szempontjából. A tisztított vizet tartályokban tárolják, vagy a csapból szűrik. Nincs szükség mosószerre. A részecskéket és az oldott szilárd anyagokat szűréssel eltávolítjuk az ionmentesítés mellett annak biztosítására, hogy ne maradjanak maradványok vagy foltok az üvegen.

A tiszta vizes ablaktisztítás előnyei

Kerüli a magasban végzett munkát

Nincs szükség létrára vagy állványra, a vízzel táplált rudak kiváló hozzáférést biztosítanak az ablakok tisztításához, ugyanúgy ahogy az ablakpucoló magasban dolgozik, vagy állványt használ az ablakok eléréséhez.

Télikert tisztítása tiszta vizes módszerrel

Ez mérsékli a kockázatot, és azt jelenti, hogy az ablaktisztítóknak már nincs szükségük létrára vagy álványra. A teleszkópos rúd és kefe összeállítható és függőlegesen felemelhető a kívánt magasságba.

Nincs szükség mosószerre

Ez a figyelemre méltó, vízzel táplált ablaktisztítórendszer csak egyszerű, szűrt vizet használ, amelyet ioncseréltek, és eltávolították az összes kémiai részecskét. Az ablakokat csak vízzel mossák. Az ablaktisztítás minden más típusával ellentétben nincs szükség összetett mosószer -formulákra vagy -rendszerekre.

Környezetbarát

Mind az ablaktisztítók, mind az ügyfelek elismerik ennek a szappanmentes, teljesen vízmentes tisztítási technikának a környezeti előnyeit.

A káros mosószerek nem kerülnek a környezetbe. A vízpazarlás minimális, mivel az egyes munkákhoz szükséges vizet általában előkészítik.

Sokoldalú rendszerek

Különféle vízzel táplált oszloprendszerek állnak rendelkezésre bármilyen méretű és kaliberű ablaktisztító vállalkozóknak. A tartályalapú rendszereket kisteherautókba telepítik, így sokkal megfizethetőbb és egyszerűbb módszert biztosítanak az ilyen típusú ablaktisztításhoz.

Gyorsabban

 A választott tiszta vizes ablaktisztítási technika előnye, hogy a megrendelők  általában gyorsabbnak találják, mint a hagyományos szappan- és gumibetétes technikákat. .

A következetes tisztítási rend kialakítása után a vízzel táplált oszlopok segítségével megtisztított ablakok hosszabb ideig tisztábbak maradnak.

A tiszta vizes tisztításnak is vannak hátrányai

Tető ablaktisztítás tiszta vizes tisztítása

Hozzáférés

A tiszta vizes ablaktisztításhoz hozzáférést kell biztosítani az épület homlokzatához, így a teleszkópos oszlop és kefe tisztítás céljából az épület homlokzatához emelhető.

Egyes épületek esetében nincs akadálymentes hozzáférés vagy olyan kialakítás, amely jelentősen ne korlátozza e tisztítási technika alkalmazási körét. Ezekben az esetekben alternatív ablaktisztítási módszereket kell alkalmazni.

Időbe telik a nagy tisztítás

A vízzel táplált tisztításnak köszönhetően többszöri tisztításra van szükség az optimális felület eléréséhez. Rendkívül fontos, hogy az ingatlantulajdonosok megértsék, hogy a rendszer két -három tisztítást igényel az elfogadható eredmény eléréséhez, és a karbantartáshoz következetes karbantartási programra lesz szükség.

Az ablakok nedvesen maradnak

A vízzel táplált oszlopos ablaktisztítással a víz párolgása része a csíkmentes ragyogás elérésének. A vállalkozóknak gondoskodniuk kell arról, hogy ügyfeleik megértsék, hogy ablakaik nedvesek lesznek a tisztítás után.

Egészség és biztonság

A vízzel táplált oszlopos ablaktisztításnál továbbra is fennállnak a veszélyek. Csúszás és lábsérülés veszélye áll fenn a potenciális víz vagy a csövek és vezetékek miatt.A szél és a kedvezőtlen időjárási viszonyok szintén veszélyesek. Az elektromos vezetékek közelében végzett takarítás áramütés kockázatát hordozza magában.

Költség és ablaktisztítás ára

A tiszta vizes ablaktisztítás egyértelműen eltér a hagyományos ablaktisztítástól, és a műszaki berendezésekbe és szerszámokba történő átállás komoly költségekkel jár. A meglévő vállalkozás Ez a költség megjelenik az ablaktisztítás árában, ami miatt sok ügyfélnek jelenthet visszatartó erőt a megrendelésnél

A tavalyi és idei pandémiás évek tapasztalatai alapján látható, az ablaktisztítás messze túlhaladt a létrák, rongyok és gumibetétek terén. A lakosság egyre jobban ismeri a tiszta vizes tisztítását, és gyakran kérik ezt a szolgáltatást. Külső felületek, árnyékolók( zsaluzia, redőny) ablakok, vízálló burkolatok, napelemek, előtetők, télikeretek tisztításánál kihagyhatatlan.