Hogyan távolítsuk el a rácsöppent festéket az üvegről?

Miért van erre szükség?

Amennyiben fából készült ablakai vannak, akkor semmi sem teszi őket oly mértékben széppé, mint egy friss festékréteg. Azonban a festék eltüntetése az üvegről kihívást jelenthet, és miután megszáradt, bonyolult és nehéz eltávolítani. Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan lehet eltávolítani a festéket az üvegről anélkül, hogy megkarcolnánk vagy lekaparnánk a felületet.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megakadályozza, hogy az üvegre kerülő festékcseppek tönkre tegyék az üvegfelületet, ha először letakarjuk azokat. Hagyományosan maszkolószalagot használjanak hogy festékvonalak ne kerüljenek az üveg felületre. A maszkolószalag azonban ha nincs jól felragasztva, akkor a festék mindig megtalálja az utat, hogy oda kerüljön ahová nem szeretnénk. Az elmúlt években új termékek jelentek meg a piacon, amelyek célja ennek a problémának a megoldása. Számos terméket gyártanak, amelyek segítenek tisztán tartani az ablaküveg széleit és megakadályozni a festék átszivárgását. 

Azonban még a leggondosabb festők is rá csöppenthetnek, fröccsenthetnek a festékből és amennyiben az megszárad az üvegen akkor, gondosan el kell távolítani őket.

Hogyan lehet eltávolítani a megszáradt festéket az üvegről?

A megszáradt festék eltávolítására néhány módszer használható. Az első  a pengéző, kaparó a második az oldószer alapú festékeltávolító használata.

Távolítsa el a festéket az üvegről – a kaparó módszer

Ez viszonylag egyszerű, és egyszerűen szüksége lesz egy ablakkaparóra (a legtöbb barkácsáruházban kapható), egy vödör meleg mosogatószeres vízre és egy szivacsra vagy egy microszálas rongyra.

Ha ezt a módszert használja, akkor a legjobb, ha vár néhány napot az ablakkeret festése után. Ha a festék nem száradt ki teljesen, akkor a meleg víz károsíthatja a frissen befejezett festést.

Először nedvesítse meg az üveget meleg vízzel. Ez segít csökkenteni a karcolások kockázatát a felület kenésével. Győződjön meg arról, hogy a lehúzó penge éles, ha nem, cserélje ki a művelet megkezdése előtt.

45 fokos szögben futtassa a kaparót a kiszáradt festéken. Mindig ugyanabba az irányba kell kaparni, mivel ez csökkenti az üveg karcolásának kockázatát. Ügyeljen arra, hogy az üveg nedves maradjon, amíg az összes festéket el nem távolítja.

Miután az összes festék eltűnt, öblítse le az üveget és szárítsa meg szarvasbőrrel.

Távolítsa el a festéket az üvegről – az oldószer módszer

Az oldószeres festékeltávolító használatakor a legfontosabb dolog az, hogy megvédje azokat a festékeket, amelyeket nem akarja, hogy megsérüljön.
A piacon sok különböző termék található, amelyek a különböző típusú festékek eltávolítására szolgálnak. Azonban ha nem biztos abban, hogy mire van szüksége, akkor egy cellulóz alapú megoldás jó mindenre.

A termék felhordásához egyszerűen kövesse a gyártó utasításait. Ha belül dolgozik, győződjön meg arról, hogy a helyiség jól szellőzik, mivel a legtöbb festékeltávolítónak erős szaga van, ami szédülést okozhat.

Miután eltávolította a festéket, törölje le a felületet, távolítsa el az oldószer maradványait, és szárítsa meg szarvasbőrrel.

Ha bármilyen kérdése van ezzel a bejegyzéssel kapcsolatban, vagy bármilyen más, az üvegtisztítással kapcsolatos kérdés, akkor kérjük, lépjen kapcsolatba csapatunkkal. Az ablakpucolo.hu  professzionális ablaktisztítást biztosít Budapesten és Pest-megyében valamint a Balaton környékén, otthonainak és vállalkozásainak. Kötelezettség nélküli árajánlatért kérjük, küldje el igényét kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül .