Hogyan tisztítsuk ablakainkat télen, hogy tiszta legyen az ablak?

HOGYAN KELL AZ ABLAKTISZTÍTÁST ELVÉGEZNI TÉLEN?-Erre van pár javaslatunk.

Sokan azt gondolják, hogy ha tavasszal és nyáron tisztítják ablakokat az elég. Az az igazság, hogy a téli hónapokban meglehetősen bepiszkolódhatnak nyílászáróink. Ahelyett, hogy az ünnepek alatt és azon túl is koszos ablakokat kéne elviselnünk, javaslunk pár ablaktisztítási módszert, hogyan tisztíthatja meg ablakait az év leghidegebb időszakában.

ablaktisztítás lehúzóval télen
Ablaktisztítás télen-ablakpucolo

Válasszon egy borús napot

Abban az időben vagyunk, amikor 17 óra körül sötétedik, és gyakran borult az ég. A jó hír az, hogy a borult égbolt az ön előnyére válik, ha téli ablaktisztításról van szó. Ennek az az oka, hogy az ablakokat a közvetlen napfény túlmelegítheti és lehúzáskor csíkok maradhatnak a felületen. 

Ezért válasszon egyet a (néha sok) borús napok közül az ablakok téli tisztítására.

Készítsen tisztító oldatot az ablaktisztításhoz

Ha borús nap van, ideje összegyűjteni a tisztítószereket. Személyes preferenciáitól függően több lehetőség közül választhat, például:

● 1. Keverjen össze 50% ecetet és 50% csapvizet egy spray-palackban 

● 2. 2 csésze víz, 1/4 csésze fehér ecet, 1/2 teáskanál mosogatószer szórófejes flakonban (a mosogatószer segít a makacs foltok eltávolításában)

● 3. 5dl gyógyszertári alkohol, 5dl víz és egy csipetnyi kedvenc mosogatószere. Az oldatban lévő alkohol megakadályozza a víz megfagyását, ha fagypont alatti hőmérsékleten mos. 

● 4. E gy spray-palack két rész szélvédőtisztítóval egy rész vízhez, és alaposan keverje össze. Olyan szélvédőtisztítót válasszunk, amely a fagypont alatti hőmérsékletre a legalkalmasabb.

Ha sok ablaktisztítást tervez, ezeket az oldatokat egy 5 literes műanyag vödörben is összekeverheti. Ne felejtsen el időjárásálló kesztyűt viselni, ha kint dolgozik.

Ezután válassza ki a használni kívánt tisztítóeszközök típusát. Az ablaktisztításhoz a legjobb a mikroszálas törlő rongy vagy gumilehúzó. A vizet szivaccsal is felkenhetjük az ablakra. 

Ablaktisztítás, télen

Ablaktisztítás menete

Most jön az ablakok tisztítása. Az elkevert oldat segítségével permetezzen vagy vigyen fel vizet az üvegre. Egyenletesen szórja be az üveget, de nem szabad túl sokat, hogy ne csöpögjön.

Amikor az üveg nedves, fogja a gumilehúzót, és húzza le az egész üvegtáblán. A legjobb, ha balról jobbra haladunk. Ha felesleges víz csöpög le, törölje le mikroszálas ronggyal. 

Ha végzett az üveg tisztításával, törölje le a szűk sarkokat és széleket. Törölje le a vizet, amíg teljesen meg nem szárad a keretről és a párkányról hogy elkerülje a lecsöpögő koszos víz oda száradását.

Kérje Profi ablaktisztító segítségét!

Amennyiben kora vagy egészségi állapota nem engedi vagy egyszerűen nincs ideje ezzel foglalkozni akkor hívja az ablakpucolo.hu profi ablaktisztítóit segítségül! Egész évben levesszük a gondot az ön válláról!